+0 - 0  by /0 comments

Ordenen confiscar tots els béns a l’empresari sense escrúpols que va estafar milions euros en detectors falsos de bombes

Jutjats britànics han ordenat confiscar propietats i efectiu de l’empresari Jim McCormick, que va estafar prop de 55 milions d’euros i va provocar centenars de morts al comercialitzar un fals detector de bombes, comprats per governs i autoritats en zones de conflicte.

Des del 2013 l’empresari compleix condemna per frau, estafa i altres càrrecs, per vendre centenars de dispositius de localització de pilotes de golf reciclats en falsos detectors d’explosius. Les bondats del producte, capaç en principi de detectar qualsevol dispositiu explosiu i/o substància estupefaent a distància, va fer que fos utilitzat massivament en controls de carretera a Iraq, i que va provocar centenars de morts al permetre l’accés a zones protegides a vehicles bomba i suïcides amb explosius.

ADE651 s’ha comercialitzat a tot el món, i especialment a Iraq, Síria, Mèxic i altres zones de conflicte. Els danys provocats per l’estafa són incalculables, sobretot pel que fa a les vides humanes perdudes per aquesta estafa.

 

article-2313508-197426F3000005DC-255_634x376

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *