+0 - 0  by /0 comments

Jubilats japonesos cometen delictes per anar a la presó i assegurar-se casa i menjar

Les presons del Japó s’omplen de jubilats que es converteixen en lladres reincidents, al no poder permetre viure sols en llibertat a mesura que augmenta el cost de la vida

Al voltant d’un 35% dels furts en botigues del Japó són a càrrec de persones majors de 60 anys d’edat, molts dels quals són reincidents. D’aquests reincidents, segons les xifres de 2013, un 40% van cometre aquest crim més de sis vegades, un 460% més que el 1991, informa el Financial Times.

ec272cc0-f3f1-11e5-96db-fc683b5e52db.img

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Experts suggereixen que és molt probable que les persones de la tercera edat cometin aquests crims buscant acabar a les presons i, d’aquesta manera, millorar les seves condicions de vida.

“La situació social al Japó ha empès a les persones d’avançada edat a la necessitat de cometre crims”

Akio Doteuchi in Financial Times

Segons la tendència demogràfica, fins 2060 el 40% de la població japonesa tindrà més de 65 anys. Així mateix, la despesa mitjana d’un jubilat és un 25% més gran que la pensió bàsica, que és de 780 000 iens anuals (gairebé 7.000 $), calcula Michael Newman de l’empresa d’investigacions independent Custom Products. Ara un 40% de les persones d’avançada edat viuen soles.

Els experts prediuen que aquesta onada de crims anirà en augment perquè la gent gran busquen acabar en presons que proveeixen menjar i assistència sanitària gratuïts, el que amenaça amb provocar una crisi pressupostària en el sistema penitenciari de Japó.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *