+1 - 0  by /0 comments

Cessa en el càrrec l’agent nord-americà que va protagonitzar el vídeo de l’incident en una festa d’adolescents en una piscina

El sergent de policia que va dirigir  la resposta policial a una festa d’adolescents en una piscina i que va provocar una forta polèmica per la violència física i verbal contra nens (imatges) va renunciar ahir al càrrec.

El sergent, que portava 10 anys al cos, va renunciar voluntàriament  enmig d’una investigació interna de la policia i la creixent pressió pública, incloent amenaces de mort.

En la renúncia, de dues paraules segons el seu Cap, no va incloure una disculpa o reconeixement d’algun delicte, va dir el cap de policia de McKinney Greg Conley, que ha condemnat dimarts les accions del ja expolicia  com “indefensable” i absolutament ”fora de control”.

El cap es va distanciar del seu ex empleat en el mateix dia que el seu departament va retirar els càrrecs en contra de l’única persona detinguda en el lloc, el que indicava ja un punt d’inflexió en com encaraven la policia i la fiscalia el cas,  a partir de que el vídeo gravat es convertís en viral.

L’incident va reobrir de nou el debat sobre la conducta policial i les tensions racials, però els líders locals de dimarts va lluitar per a defensar la imatge de l’Ajuntament i el seu cos policial, i van considerar el cas aïllat. De fet l’agent acusat va declarar que havia actuat d’acord amb la formació rebuda i procediments establerts, fet seguidament desmentit pel seu cap, recordant-li que no va fer ús del “sentit comú” que s’espera de qualsevol policia.

“No crec que qualsevol incident pot definir una comunitat”, va dir Alcalde McKinney  Brian Loughmiller. “Tots hem d’aprendre del que ha passat.”

La renúncia arriba després que el policia fos gravat traient la seva arma i colpejant a una noia negre de 15 anys d’edat, en repetides vegades, després que no hagués marxat del lloc per veure com evolucionava l’actuació policial amb els seus amics. En una polèmica semblant a la de “Ciutat Morta”, ara les crítiques es centren en el fet que el policia que ha renunciat mantindrà la seva pensió i beneficis, però s’enfrontarà a càrrecs penals pendents d’una investigació, el cap va dir dimarts.

El policia liderava una dotzena d’oficials que van respondre a una trucada de molèsties divendres a la tarda, per una festa de 100 joves -molts d’ells negre- que celebraven l’últim dia de classes en una piscina d’admissió restringida al Craig Ranch, barri de majoria blanca.

Una baralla va esclatar quan un resident blanca presumptament va insultar un negre i li va dir que tornés al seu habitatge de protecció oficial. Un grup de persones no convidades també va saltar la tanca de la piscina i es va enfrontar a un guàrdia de seguretat, qui va cridar a la policia.

Conley va destacar que 11 dels 12 oficials en escena “van realitzar d’acord a la seva formació.”

“Les nostres polítiques, la nostra formació i la nostra pràctica no són compatibles amb les seves accions”, va dir Conley durant una conferència de premsa el dimarts a la nit.

També va anunciar que el seu departament havia retirat els càrrecs en contra d’un adolescent que semblen acostar-se al policia en el moment que colpeja la noia i després fuig quan el policia cessat treu la seva arma reglamentària.

+ 1 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *