+2 - 0  by /0 comments

Les víctimes oblidades: la Guàrdia Civil homenatja els agents morts pel terrorisme

Fins el 4 de març de 2015 a la Subdelegació del Govern a Tarragona

Amb més de 240 agents morts, la Guàrdia Civil és un dels col·lectius que han pagat un peatge més gran en la lluita contra el terrorisme d’ETA. Amb objectiu de recordar totes aquestes víctimes, la Fundación Guardia Civil i la Fundación Víctimas del Terrorismo han presentat aquest dijous una exposició a la Subdelegació del Govern a Tarragona.

Sota el títol de ‘La Guardia Civil frente al Terrorismo. Por la libertad, por las víctimas’, l’exposició repassa 45 anys de lluita contra ETA a través de fotografies i material audiovisual de la pròpia Benemèrita. Imatges que volen mostrar “les conseqüències dels diferents atemptats terroristes” i ensenyar “els mitjans que es disposen” per combatre’l.

La mostra es divideix en tres parts. La ‘Zona Roja’ està dedicada a la memòria de tots els morts a causa del terrorisme, la ‘Zona Verda’ fa un recorregut per les diferents actuacions policials, mentre que la ‘Zona Blava’ posa èmfasi en les iniciatives polítiques i les mobilitzacions ciutadanes.

A la mostra es poden veure fotografies diverses preses per la mateixa Guàrdia Civil, on hi apareixen les destrosses provocades pels atemptats terroristes en casernes o cotxes de la Benemèrita. També es dedica un apartat a repassar els atemptats d’ETA a la província de Tarragona, des del primer de l’any 1987 fins a l’últim, a l’hotel Cala Font de Salou, el 2001.

L’exposició, que és itinerant, es podrà veure fins el dia 4 de març a Tarragona i després es traslladarà a Estrasburg, a la seu del Parlament Europeu. A la presentació de la mostra hi han assistit el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra, el general en cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Angel Gozalo, i el coronel en cap de la Comandància de la Guàrdia Civil a Tarragona, José Aledo.

+ 2 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *