+0 - 0  by /0 comments

La Policia Nacional arrenca a Barcelona la 2a fase del seu pla específic contra el tràfic de persones

   Informe Europol sobre tràfic de persones a la UE (PDF)

 

Durant el 2014 la Policia Nacional va fer a Catalunya 96 operacions relacionades amb el tràfic d’éssers humans per a fins sexuals, amb 1.068 víctimes i 180 detinguts

El director general de la policia, Ignacio Cosidó, ha explicat aquest dilluns que el tràfic de persones per a l’explotació sexual mou uns cinc milions d’euros al dia a l’Estat i uns 2.280 milions a l’any a tot Europa. A més, genera més de 12 milions de víctimes al món.

El ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha presidit la presentació de la segona part del pla policial contra el tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual, iniciat l’abril del 2013, acompanyat de Cosidó i la delegada del govern de l’Estat, Llanos de Luna, al complex policial de la Verneda.

El ministre ha explicat que durant el 2014 la Policia Nacional va fer a Catalunya 96 operacions relacionades amb el tràfic d’éssers humans per a fins sexuals, amb 1.068 víctimes i 180 detinguts. A Espanya, des de l’abril del 2013 s’han realitzat 462 operacions, amb 1.450 detinguts i la detecció de 11.750 víctimes potencials.

“A l’Espanya del segle XXI continua havent-hi esclaves, en molts casos, invisibles, que són explotades en clubs de carretera, forçades en polígons o pisos pirates”, ha assegurat Cosidó, que ha reiterat que és “una realitat inacceptable” i un “gran desafiament” tant per a l’Estat com per a la comunitat internacional, ja que afecta 161 països.

L’abril del 2013 la Policia Nacional va iniciar un pla contra el tràfic d’éssers humans, que en una primera fase tenia tres eixos bàsics: reforçar la prevenció per reduir la demanda, potenciar la detecció i assistència de les víctimes i impulsar la investigació de bandes criminals.

La segona fase, que ara s’inicia, te dos objectius: la prevenció i la conscienciació. “Augmentarem la pressió fins a fer-la insuportable contra les persones que demanin serveis basats en l’explotació”, ha dit Cosidó, que ha insistit que la lacra existeix i que cal “molta col·laboració de la ciutadania per a la seva eradicació”.

Segons el ministre, aquesta segona fase se centra a “dissuadir la demanda, localitzar víctimes invisibles i buscar la conscienciació de la societat”.

 

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *