+0 - 0  by /0 comments

Fernández Díaz assegura que s’ha encetat una etapa de “més cooperació” amb el conseller Jordi Jané

El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat que les relacions entre govern espanyol i Generalitat han millorat amb l’arribada del nou conseller d’Interior, Jordi Jané. “Hi ha hagut un canvi d’actitud”, ha reconegut Fernández Díaz, que ha posat d’exemple la presència de Jané en la benvinguda dels 140 nous policies destinats a Catalunya a la comissaria de La Verneda. “Jo no parlaria d’una nova etapa sinó d’una etapa amb més voluntat clara de cooperació entre cossos policials”, ha puntualitzat el ministre de l’Interior, que també ha reconegut contactes per convocar la Junta de Seguretat de Catalunya -que no se celebra des del 2009- i així poder “formalitzar acords”.

Les declaracions s’han fet en l’acte de que ha presidit avui al Complex Policial de Sant Martí-La Verneda (Barcelona) l’acte de presentació de 140 nous agents de la Policia Nacional i que s’incorporen a les respectives plantilles policials a la Prefectura Superior de Catalunya. Els 140 nous policies, 108 homes i 32 dones, pertanyen a la XXIX Promoció de l’Escala Bàsica.

Després de subratllar que les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat compten a Catalunya amb més de 6.600 efectius 3.200 policies nacionals i 3.400 guàrdies civils-, el ministre de l’Interior ha destacat que “el Govern no escatima capital humà ni recursos materials”. De fet, només en la Prefectura Superior de Catalunya l’Executiu ha destinat durant el període 2012-2015 més de 10 milions d’euros a infraestructures i equipaments.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *