+0 - 0  by /0 comments

El gihadista detingut a l’Hospitalet per la Policia difonia a les xarxes socials el missatge doctrinal de DAESH

El detingut, de nacionalitat pakistanesa i resident a la localitat barcelonina de L’Hospitalet de Llobregat, feia propaganda de l’estratègia operativa dels diferents grups terroristes de la branca sunnita de l’Islam – Per tal d’aconseguir un major impacte entre les persones que volia captar, el detingut incloïa entre les seves publicacions imatges d’extraordinària cruesa

Agents de la Brigada Provincial d’Informació de la Direcció Superior de Catalunya, amb el suport de la Comissaria General d’Informació, han detingut aquesta matinada a una persona de nacionalitat pakistanesa i resident a la localitat barcelonina de L’Hospitalet de Llobregat per desenvolupar activitats de difusió i propaganda de material gihadista radical en les xarxes socials.

El detingut mantenia una intensa i continuada activitat de divulgació i enaltiment a través de diverses xarxes socials del missatge doctrinal i l’estratègia operativa dels diferents grups terroristes de la branca sunnita de l’Islam, amb una especial dedicació i atenció al DAESH.

El seu mètode de treball consistia, principalment, en la publicació de fotografies, vídeos, comentaris i enllaços, en què de manera sistemàtica intentava crear en els seus seguidors internautes sentiments d’odi cap a les dones musulmanes occidentalitzades o que tracten de reclamar els seus drets, cap als xiïtes, i cap a occident en general, alhora que publicitava les “excel·lències” dels grups terroristes que lluiten per l’establiment d’un Califat Islàmic sota l’imperi de la Sharia.

Per tal d’aconseguir un major impacte entre les persones que volia captar, el detingut incloïa entre les seves publicacions imatges d’extraordinària cruesa. Així, abundaven les fotografies en què apareixen persones mutilades o amb ferides d’armes de foc (en alguns casos les víctimes són nens petits). Aquestes publicacions solien anar acompanyades de comentaris en els quals deia que les persones que apareixien en les imatges eren musulmans sunnites assassinades per occidentals, per cristians, per jueus o per heretges.

En aquest sentit, tenia una especial habilitat per a la manipulació dels seus seguidors a les xarxes socials, on la seva intenció final era la d’influenciar en ells perquè es conscienciessin que l’única via per ser un bon musulmà sunnita era la lluita armada i violenta , és a dir, fer la gihad.

L’operatiu policial s’ha desenvolupat sota la direcció i supervisió del titular del Jutjat Central d’Instrucció Número Cinc i coordinada per la Fiscalia de l’Audiència Nacional.

Aquesta operació policial s’emmarca en la lluita continuada que desenvolupa la Policia Nacional contra individus radicals yihadistes assentats al nostre país. A més es troba en el marc del Pla Estratègic Nacional de Seguretat en què la Comissaria General d’Informació ha adquirit un compromís total en la seva aplicació, i estableix unes mesures de protecció i persecució dels terroristes, tant d’índole investigador com operatiu, impedint d’aquesta forma qualsevol tipus de radicalització que precedeix i fonamenta qualsevol planificació d’actes terroristes.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *