+0 - 0  by /0 comments

Defensa instrueix soldats del Regiment Cuirassat de València en tasques d’Ordre Públic

Segons recull avui el diari Publico.es en la seva edició digital, militars d’un regiment cuirassat a València han estat instruïts durant dues setmanes en exercicis de “control de masses” sense que els expliqués per què han de rebre aquesta formació. En la caserna es comenta que “segons els comandaments, cal estar preparats per a tot, i més en els temps que corren”

Oficials i tropa destinats al Regiment de Cavalleria Lleuger Cuirassat Lusitània nº8, amb seu a Marines (València), han estat instruïts en exercicis de “control de masses” civils amb material antiavalots convencional, durant les setmanes centrals del mes d’octubre, segons ha pogut saber Públic de fonts militars, que qualifiquen aquesta formació d’absolutament inèdita i estranya.

Es tracta del regiment que va participar en el fallit cop d’Estat del 23 de febrer de 1981, sota les ordres del tinent general Jaime Milans del Bosch, que va decretar l’estat de setge, prenent els carrers de València amb els seus tancs. En l’actualitat, aquest regiment participa en missions internacionals sota el paraigua de les Nacions Unides.

Segons aquestes informacions, ratificades per un ampli material gràfic, en aquests exercicis han participat al voltant de 200 militars, sota el control i supervisió de membres de la Policia Militar vinguts expressament de la Brigada de Cavalleria Castillejos II, amb seu a Saragossa, i sota el comandament es troba la Cuirassada Lusitania nº8, aquarterada a la Base General Almirall de la localitat de Marines, situada a poc més de 39 quilòmetres de la capital valenciana, als peus de Serra Calderona. Segons han informat diversos dels militars participants, el curs va ser impartit per “membres de la Policia Militar vinguts de la Brigada de Saragossa. Ens van ensenyar a com aturar gent, posar les manilles, controlar les masses … tot això, encara que no ens van explicar per a quina missió necessitàvem aquesta formació “.

Militars amb equips antiavalots durant els exercicis

Militars amb equips antiavalots durant els exercicis

A la Brigada se li han encomanat missions de “suport i col·laboració amb forces i cossos de seguretat de l’Estat”

Fonts militars in publico.es
Ni oficials ni soldats participants en aquests exercicis van ser informats sobre les raons dels mateixos, ni tan sols si hi havia programada alguna participació dins o fora del territori nacional. No obstant això, i tenint present les missions encomanades pel Ministeri de Defensa a la Brigada de Cavalleria Castillejos II, com a suport i col·laboració amb entitats públiques, i més concretament amb la “vigilància i protecció de punts sensibles en territori nacional” i “suport i col·laboració amb forces i cossos de seguretat de l’Estat “, s’ha desfermat una certa preocupació sobre una possible missió militar de suport a Policia o Guàrdia Civil dins del territori espanyol.

Un dels participants en els exercicis abundar en aquesta hipòtesi: “Es comenta a la caserna que ens van dir que cal estar preparats per a tot, segons els comandaments, i més en els temps que corren”.

“Es sospitaven moltes coses de la finalitat d’aquests exercicis, que eren absolutament estranys tenint en compte les característiques del Regiment Lusitania, que és una unitat cuirassada, és a dir de blindats. El que opinava la gent és que es veu cada dia molta tensió al carrer, que hi ha moltes revoltes … llavors es pensa que si la policia es veu desbordada, llavors, ia l’empara de la Constitució, les Forces Armades són les que han de prendre automàticament el comandament, això és el que s’escolta i es pensa que serà per això. de fet, ens expliquen en la caserna que la Policia Nacional està desbordada, que no té ni mitjans ni gent “.

Els exercicis van ser durs, fins i tot més enllà del que és raonable, segons han explicat a públic alguns dels participants, tant de la tropa com dels comandaments. “La gent no té cap cap, es desmadró, hi va haver molta tensió, hi va haver excés de força dels comandaments amb els soldats i viceversa, i els instructors de la policia militar van decidir parar els exercicis. La veritat és que molts mai havíem fet servir una de aquestes porres, però a un li van donar un cop de porra que li van fotre un genoll i va acabar tirat a terra sense poder-se moure, un altre amb una marca a la cuixa com si li haguessin donat una fuetada brutal, realment causen molt dolor i poden provocar lesions greus “.

Així mateix, un dels militars reconeix que “les pràctiques es van fer amb tensió, no es podien fer de conya, si no la pràctica no serveix per a res. Després, la veritat, no sabem si serà complicat això en una actuació real; ser-hi en una línia d’aquestes, perquè la majoria, per no dir tots, no hem estat mai en una situació així. per això en els exercicis els manifestants agredien amb excés als que anaven d’antiavalots i només es protegien els que portaven escut i deixaven tirat al company que no portava protecció. Després canviàvem de lloc. Els antiavalots passaven a ser massa i viceversa. i per això hi va haver lesionats i va haver de parar l’exercici “.

Segons expliquen els militars, “les missions d’aquest regiment són de vehicles blindats, no de proximitat amb els civils en les missions internacionals de conflicte encomanades, de manera que en això casos mai es farien servir ni porres, ni pots de fum ni pilotes de goma . Aquesta unitat el que fa és patrullar en BMR [blindat mitjà sobre rodes] i actualment, des de maig, efectua patrulles a la Base Cervantes de Marjayoun, formant part de la Brigada Est de la Força Provisional de les Nacions Unides al Líban (UNIFIL) , fins a final d’aquest mes, i ells no tenen cap comesa de control de masses “.

“No recordem que els PM hagin format mai a soldats d’altres unitats per exercir com a ‘Policia Militar Antiavalots’ davant civils”

Fonts militars in publico.es
“Creiem que la Policia Militar està també fent aquest tipus de formació en altres casernes, i diuen els comandaments que hauran de tornar aquí, perquè tècnicament va ser una iniciació i els exercicis no van concloure”, assegura l’informador de Público.

Aquesta font insisteix que “els únics que tenen la comesa de control de masses són els de la Policia Militar dins de l’entorn militar, però no recordem que hagin actuat mai formant soldats d’altres unitats per exercir puntualment com a Policia Militar Antiavalots davant civils. oficialment, no sabem quines són les raons d’aquests exercicis, però les sospites són les que són “.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *