+0 - 0  by /0 comments

Cinc policies resulten ferits en el motí del CIE de Sapadors de València

Sindicats de la Policia Nacional exigeixen més efectius per al centre d’internament d’estrangers per poder realitzar amb seguretat les tasques de vigilància i custòdia dels interns

Cinc policies han resultat finalment ferits lleus durant el motí declarat la passada nit en el Centre d’Internament d’Estranger (CIE) de Sapadors, a la ciutat de València, en un intent de fugida que va ser frustrat per les forces de seguretat. Fonts de la Prefectura Superior de Policia de València han indicat a EFE que, encara que inicialment es va donar la xifra de dos agents ferits, han sigut cinc els que van patir algun tipus de lesió.

A més dels agents, una dona, que figurava entre els interns del centre però que no va participar en la protesta, va haver de ser atesa en patir una crisi d’ansietat, han comentat les mateixes fonts.

En la protesta, que es va iniciar poc després de les 23.00 hores, van participar mig centenar d’immigrants en situació irregular que es trobaven internats en el CIE, en una protesta “concertada i organitzada, no va ser una acció esporàdica”, han comentat les mateixes fonts.

Al voltant d’una vintena d’interns va aconseguir pujar a la teulada a través d’un fals sostre, des d’on van llançar pedres i altres objectes als agents que tractaven de reduir-los.

La policia, que va aconseguir avortar la fugida, va requerir l’ajuda dels bombers per baixar a sis immigrants que s’havien quedat en la teulada, després que els altres interns baixaren pels seus propis mitjans.

En el moment del motí, el CIE de Sapadors estava al 50 per cent de la seua capacitat, segons ha indicat el delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Moragues, que aquest matí s’ha reunit amb el cap superior de Policia, José Manuel Salgado.

En la reunió, s’ha analitzat l’intent de fugida dels interns del CIE de Sapadors, que va ser resolt en menys d’hora i mitja, segons ha ressaltat Moragues.

Per la seua banda, la Unió Federal de Policia (UFP) ha reclamat hui un increment urgent de les plantilles i mitjans de la Unitat de Seguretat del CIE de Sapadors per evitar situacions com el motí d’anit i garantir la seguretat del centre.

En un comunicat, la UFP, el sindicat policial amb major representació al País Valencià, assegura que per realitzar les funcions amb seguretat i eficàcia és necessari ampliar el nombre de funcionaris i de mitjans tècnics, tant en l’exterior com a l’interior, que garantisca la seguretat de funcionaris i el control d’accessos.

Després del motí d’anit, el sindicat titlla “d’inacceptable” el funcionament de les instal·lacions i assenyala que s’hauria de replantejar la distribució dels efectius perquè aquests puguen “controlar i gestionar des de la sala de visionat totes les situacions, excepcionals o no, que esdevinguen a l’interior del centre”.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *