+0 - 0  by /0 comments

Cau una xarxa que robava mòbils a turistes per trucar a les seves línies de pagament i vendre els terminals

La Policia Nacional ha detingut nou persones en una operació que ha permès desmantellar una xarxa que robava telèfons mòbils a turistes de Barcelona. Feien servir les targetes SIM per trucar de manera massiva a línies de pagament que controlaven i venia els terminals a comerços de segona mà. Amb tot plegat, haurien obtingut més de dos milions d’euros de benefici, tot i que es calcula que l’estafa podria arriba als 50 milions d’euros i afectar prop de 3.000 persones.

En l’operació, s’ha detingut cinc persones a Badalona, tres a Barcelona i una a Santa Coloma de Gramenet, acusades dels delictes d’estafa, frau en les telecomunicacions, receptació i pertinença a organització criminal.

En l’operació s’han registrat sis domicilis a Barcelona, Badalona i Santa Coloma, en els quals la Policia ha confiscat 83 telèfons mòbils, 81 targetes SIM, sis ordinadors portàtils, 18 dispositius de memòria, 16 targetes de crèdit i 6.200 euros.

La investigació es va iniciar al setembre del 2013, arran de la denúncia d’una empresa internacional de telecomunicacions, que va apuntar l’existència d’aquest suposat frau.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *