+0 - 0  by /0 comments

Duanes i policies locals decomissen 5.500 productes destinats a la venda ambulant no autoritzada

El dispositiu s’ha iniciat a les 10:00 hores del matí en dos pisos, situats en el carrer Càceres de Badalona i el carrer Palerm de Barcelona, que servien de magatzems de distribució de productes destinats a la venda ambulant no autoritzada.

Dimecres, a les 10:00 hores, la Guàrdia Urbana de Barcelona, la Unitat de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària, i la Guàrdia Urbana de Badalona han portat a terme un dispositiu conjunt en dos pisos, situats al carrer Càceres de Badalona (Barri de Sant Roc) i al carrer Palerm de Barcelona (barri del Besòs), que servien de magatzem de distribució de productes destinats a la venda ambulant no autoritzada.

Com a resultat del dispositiu, que s’ha realitzat amb ordre judicial, s’han decomissat 5.500 productes falsificats de diferent tipologia (equipació esportiva dels clubs més importants i altres productes tèxtil, calçat, ulleres de sol, perfums, etc), 6.400 etiquetes adhesives i 628 xapes de diferents marques destinades a la falsificació dels productes, 2.400 euros en efectiu, i 446 productes electrònics. En el decurs del dispositiu s’ha detingut a dos persones per un presumpte delicte contra la propietat industrial.

Aquesta operació forma part de la voluntat de les administracions d’actuar en l’origen del fenomen de la venda ambulant no autoritzada, com són els magatzems de distribució dels productes que posteriorment es venen de forma no autoritzada.

L’Ajuntament de Barcelona va presentar la setmana passada un conjunt d’accions destinades a evitar la venda ambulant com augmentar els plans d’ocupació adreçats al col•lectiu dels venedors ambulants no regularitzats que s’iniciaran de manera immediata, es promocionarà el consum responsable, i s’intensificarà la coordinació entre diferents cossos policials, com ja s’està fent, per actuar en els magatzems o llocs de distribució.

Paral·lelament, el proper dia 12 de juliol, el Síndic de Greuges convoca una taula on es reunirà una taula interadministrativa, on se citarà a representants de la Delegació del Govern de l’Estat, la Generalitat, els Ajuntaments afectats per aquest fenomen i les entitats municipalistes, per tal de trobar solucions conjuntes a un fenomen que afecta a diversos municipis, especialment poblacions de la costa amb gran afluència de turisme.

Aquesta reunió es va anunciar ahir després de la reunió que va mantenir l’alcaldessa Colau amb el Síndic de Greuges de Catalunya per tractar l’abordatge de la venda ambulant no autoritzada i la necessitat d’articular una estratègia conjunta davant aquest fenomen.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *