+1 - 0  by /0 comments

Desarticulen una organització amb seu a Catalunya que introduïa tota mena de drogues des del Brasil a Espanya

El Servei de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària ha desarticulat una organització, amb seu a Catalunya, que traficava amb tota mena de drogues provinents del Brasil. De les onze detencions que s’han fet, sis han tingut lloc a Catalunya, i una ha estat la del cap de la trama, que és de l’Hospitalet de Llobregat. La resta de detencions s’han fet al Brasil.
L’organització portava la cocaïna del Brasil, procedent de Colòmbia. A Catalunya hi tenien plantacions de marihuana en diversos hivernacles.
Subministraven tota mena de drogues tant al Brasil com a l’estat espanyol, i per això havien creat diverses societats fictícies, una per a cada activitat que desenvolupaven. Fins i tot van crear una societat cannàbica per poder vendre la mariahuana i que els servís de tapadora.
En l’operació, anomenada “Watussi”, s’han intervingut prop de 58.400 pastilles de metamfetamines, més de 121.600 d’èxtasi, 198 quilos de marihuana, 5,7 quilos de cocaïna i setze quilos d’haixix.
La investigació va començar fa més d’un any i l’ha dirigit l’Audiència Nacional.
De les sis detencions fetes a Catalunya, tres s’han fet a Barcelona, una a Corbera de Llobregat, una altra a Sant Antoni de Vilamajor i l’última a Calella. La majoria dels detinguts tenen antecedents penals.

+ 1 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *