+1 - 0  by /0 comments

Un programa informàtic rebaixa els assistents a la Diada a 530.000

El càlcul de la Universitat Central de Florida va ser validat per un equip de la Pompeu

Un programa informàtic desenvolupat per la Universitat Central de Florida (UCF) ha rebaixat la xifra d’assistens a la Via Lliure de la Meridiana, la manifestació organitzada per l’ANC coincidint amb la Diada del 2015, a 530.000 persones.

El director de la investigació i doctor associat a la UCF, Haroon Idrees, exposa en el comunicat que “aquesta xifra és molt inferior al compte dut a terme pels organitzadors de la manifestació”.

Aquesta xifra, en efecte, és inferior a la que va oferir el president de l’ANC, Jordi Sànchez, que va donar per bons els dos milions d’assistents que apuntaven alguns mitjans de comunicació i també al càlcul de la Guàrdia Urbana, que va informar d’1,4 milions d’assistents a la Via Lliure.

La UCF explica que va enviar “les imatges i els càlculs” al professor d’estadísitica de la Universidad Pompeu Fabra, Albert Satorra, que “va dirigir un equip per revisar les dades” i “van concloure que el recompte de la multitud era d’unes 530.000 persones”.

La Universitat informa que el programa que han desenvolupat permet fer el recompte “en 30 minuts” i, en aquest cas, “es van analitzar 67 imatges aèries de diferents seccions”.

El director del centre, Mubarak Shah, diu que seguiran desenvolupant aquest sistema “per ajudar les autoritats i als governs a gestionar la seguretat de grans multituds en temps real i a realitzar l’anàlisis posterior d’aquest tipus de reunions”.

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *