+0 - 0  by /0 comments

Un jove apunyalat al Port Olímpic es nega a denunciar l’agressió als Mossos i promet venjança: “Ho arreglarem nosaltres”

Un dia després un grup d’encaputxats tiroteja la casa del principal sospitós de la ganivetada, que ha abandonat l’habitatge amb la família

Dues investigacions policials obertes dels Mossos d’Esquadra s’han creuat aquest cap de setmana i semblen confluir. La primera es va obrir dijous a la matinada. Agents de l’Àrea Bàsica Policial de Sant Martí van ser requerits perquè una baralla al port olímpic -entre persones d’ètnia gitana-, a prop del casino de Barcelona, va deixar malferit un dels implicats.

Es tractava d’un jove apunyalat a l’abdomen. Ni ell ni els seus amics van voler denunciar els fets a la policia. Tampoc van aclarir quin havia estat l’origen d’un enfrontament que apuntava a comptes pendents. És més, segons ha pogut saber l’ACN, van prometre als mateixos policies que això “ho arreglarien” ells mateixos. El ferit va ser traslladat a l’Hospital del Mar i no es tem per la seva vida. Es van obrir diligències d’ofici.

Un dia després, la nit de divendres a dissabte al carrer d’Oristà, va arrencar la segona investigació. Agents de l’ABP de Nou Barris van ser alertats per un tiroteig al barri de Vallbona, una zona de l’extraradi de Barcelona habitada per un miler de persones. Els policies van descobrir trets contra la façana d’un habitatge.

Alguns testimonis van descriure als agents què havia passat: feia poc havien arribat tres vehicles conduïts per persones encaputxades i armades amb pistoles. Sabien on anaven, a una casa situada al final del carrer d’Oristà, on viu una família d’ètnia gitana. Els atacants, que també eren d’aquesta ètnia, van obrir foc contra aquest habitatge i van marxar. Els agents van passar-se una bona estona buscant casquets al terra i, després de prendre declaracions, van abandonar el carrer.

Els investigadors d’ambdós casos no van trigar en relacionar ambdós fets i ara treballen amb la hipòtesi que efectivament la promesa que el jove ferit i els seus amics van fer als policies del port olímpic -“ho arreglarem nosaltres”- s’havia fet realitat.

La majoria de les fonts veïnals consultades per l’ACN han declinat fer cap declaració. Les poques que ho han fet, dues persones que no han volgut revelar el seu nom ni citar cap tret que les pugui identificar, han assenyalat també la relació dels trets a la façana amb la baralla del Port Olímpic i han assegurat que la família gitana atacada, amb qui mantenen “poca relació” i a qui semblen témer, ha “abandonat” la casa recentment. Aquest dilluns, les persianes estan completament abaixades.

Els Mossos, que ja tenen identificat el sospitós de la ganivetada, han dictat una ordre de cerca i captura contra el jove. Si es confirma la hipòtesi principal d’aquesta investigació creuada, i les fonts veïnals apunten també en la direcció correcta, la família del carrer Oristà no només fuig de la policia sinó també dels amics del jove apunyalat, que busquen venjança.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *