+0 - 0  by /0 comments

Un acord entre les parts evita que es faci el judici pel “cas Benítez”

El judici per la mort del veí del Raval de Barcelona Juan Andrés Benítez després d’una detenció, el 5 d’octubre del 2013, finalment no es farà. Totes les parts han acceptat un pacte que inclouria l’acceptació de dos anys de condemna per part dels mossos -de manera que no han d’ingressar a la presó-, l’obligació de fer cursos de formació, la suspensió professional per dos anys i la prohibició de fer tasques de patrullatge per 5 anys, canvis en els protocols de detenció i 150.000 euros per a la família de la víctima.

Sis mossos d’esquadra estan acusats d’homicidi per imprudència greu i dos més per un delicte d’obstrucció a la justícia. Segons la fiscalia, després de donar-li cops de puny i puntades de peu, els mossos el van emmanillar, i, tot i que estava en parada cardiorespiratòria, el van fer entrar al cotxe policial. Per la fiscalia, els sis agents no tenien intenció de matar Benítez, però van posar-lo en una situació de risc que sabien que podia provocar-li la mort.

 

“Tots som Ciutat Vella”

Els companys dels mossos acusats recorden que la reducció de Juan Andrés Benítez es produeix després que aquest últim es barallés amb un veí i agredís la seva dona, i també després que donés un cop i estirés dels cabells a una mossa d’esquadra que li va requerir la documentació. Els agents de seguretat ciutadana que patrullen pels carrers s’han bolcat amb les mostres de solidaritat als companys acusats. “Ens hi hem vist tots reflectits. Tots ens hem rebolcat alguna vegada per terra per intentar reduir una persona violenta. Entenem que si ningú no explica les imatges i on es donen els cops és normal que no s’entengui l’actuació”. El nivell d’empatia entre els membres del cos policial envers els seus companys, diuen, és únic i no havia passat amb cap altre cas. Per això van emprendre una campanya de solidaritat sota el lema “Tots som Ciutat Vella” amb què, a més a més, han recaptat fons per sufragar el cost dels advocats de la defensa.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *