+0 - 0  by /0 comments

Tret de sortida al Congrés de l’Associació Internacional de Dones Policia

Unes 400 dones policia han desfilat aquest diumenge per la Via Laietana de Barcelona agrupades per cossos i països. La curiosa imatge es deu a la presència a Barcelona, fins dijous, del 54è Congrés de l’Associació Internacional de Dones Policia.

Durant la inauguració al Palau de la Música, l’alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, ha agraït a les dones el seu esforç i determinació per tal “d’obrir-se camí en un món especialment difícil”, però ha avisat que encara queda “molta feina per fer”, ja que les dades demostren que la presència en els cossos de seguretat encara no és equitativa.

En el cas de la Guàrdia Urbana de Barcelona, per exemple, és de l’11%, i en el cas dels Mossos d’Esquadra, un 21%. El congrés de dones policia congrega a Barcelona unes 400 agents de diferents països del món que analitzaran la igualtat i la seguretat des de quatre punts de vista diferents: prevenció de la violència contra les dones, tràfic d’éssers humans, la protecció de les víctimes a les zones de conflicte, i la igualtat en el reclutament i el desenvolupament de la carrera professional.

Durant cinc dies hi haurà conferències, sessions informatives i taules rodones amb la participació de més de 100 ponents de diferents països.

El Congrés està organitzat per l’Associació Internacional de Dones Policies (IWAP) i la Xarxa Europea de Dones Policia (ENP), amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. L’Associació Internacional de Dones Policia es va fundar a Los Angeles l’any 1915 com una organització internacional per tal vetllar pel desenvolupament professional de les dones policia, amb programes de mentorització, formació, treball en xarxa i reconeixement dels agents de l’ordre femenins i personal civil de suport, així com augmentar el nombre de les dones en la policia. En l’actualitat, l’IAWP té membres en més de 60 països.

L’European Network of Policewomen (ENP) és una xarxa europea de dones policia, creada l’any 1989, que té com a objectiu la promoció i la potenciació de les dones en el si de les diferents organitzacions policials europees. La xarxa està integrada per 18 països i 24 organitzacions policials.

 

 

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *