+1 - 0  by /0 comments

Sanfermines amb seguretat

Com a novetat en el dispositiu de seguretat del “Chupinazo”, ahir la Policia Municipal de Pamplona va desplegar agents per perseguir “expressament” les agressions sexistes que “es vénen produint durant els últims anys” en l’inici de les festes a la Plaça Consistorial. A més, s’intensificarà la vigilància nocturna a la zona de les muralles i voltants i, d’altra banda, es posarà en marxa un servei d’assessorament i informació per a familiars i amics de persones resultin ferides en els encierros.

Al desplegament municipal s´hi sumen al voltant de 300 agents de la Policia Foral vetllaran diàriament durant aquests Sanfermines per la seguretat ciutadana i vial, així com pel normal desenvolupament dels actes festius.

Aquest dispositiu, en què participen un total de 750 agents, és similar al de l’any anterior i ha estat presentat aquest dimarts pel conseller en funcions de Presidència, Justícia i Interior, Javier Morrás, durant la reunió de coordinació de cossos de seguretat celebrada a la Delegació del Govern a Navarra, amb l’assistència, entre d’altres, de la delegada, Carmen Alba, i del regidor delegat de Seguretat Ciutadana de Pamplona, ​​Aritz Romeo.

Com a novetat respecte a anys anteriors, la Policia Foral intensificarà la seva vigilància per prevenir els robatoris i furts, que en les festes de 2014 van motivar el 88% de les 700 denúncies penals rebudes per la Policia Foral. En concret van ser 537 per furt i 78 per robatori.

A més, la Policia Foral ha publicat una sèrie de recomanacions perquè els ciutadans prenguin les degudes precaucions en espectacles i grans concentracions de gent, per evitar robatoris i furts, i per actuar en cas de patir una agressió sexista. Aquests consells, publicats a la pàgina web www.policiaforal.navarra.es també seran difosos a través del compte a Twitter de la Policia Foral (policiaforalnav).

Els agents també realitzaran altres tasques durant les festes com patrullatges a peu ia vehicle per les zones cèntriques durant les 24 hores del dia, funcions de Delegat de l’Autoritat en els festejos taurins, controls de seguretat viària en els accés a Pamplona o tasques de seguretat en els actes que se celebren a la Plaça de Bous.

Cal recordar que a les festes de 2014, la Policia Foral va detenir 63 persones per diferents delictes, va recollir 700 denúncies penals, va realitzar 10.720 proves d’alcoholèmia (amb 9 conductors imputats i 59 denunciats) i va interposar 460 denúncies administratives.

Dispositiu Emergències Mèdiques “Encierros”

El dispositiu especial d’atenció als ferits del “Encierro” estarà format per 16 punts de socors a peu de tanca, 12 d’ells medicalitzats. Té un recorregut de 848,6 metres i disposarà així d’un punt de socors aproximadament cada 53 metres. Tot el dispositiu d’atenció estarà coordinat des del Centre 112-SOS Navarra a la seu de l’Agència Navarresa d’Emergències.

Aquest dispositiu d’assistència estarà atès per un mínim de 12 metges, 12 DUE, 21 tècnics de transport, 50 socorristes, 8 operaris de comunicació i 8 coordinadors de lloc. L’atenció en el recorregut serà prestada amb recursos i personal sanitari i de suport de Creu Roja, DYA, Bombers i Servei Navarrès de Salut, que portaran a terme l’assistència sanitària sobre el terreny i el trasllat en ambulància a l’CHN des del sector que els assignarà, proporcionant en temps real informació al Centre Coordinador 112 de SOS Navarra sobre les persones ferides, i les lesions de les persones ateses.

 

+ 1 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *