+0 - 0  by /0 comments

Revelen els errors que van permetre un intrús entrar a la Casa Blanca

Un agent del Servei Secret que estava utilitzant el seu Telèfon Mòbil en lloc d’estar atenent a les comunicacions  via ràdio va ser un dels errors que al setembre passat va permetre  a un intrús accedir a la Casa Blanca, informa avui The New York Times

El diari ha accedit a l’Informe que han rebut avui membres del Congrés Sobre els Protocols de Seguretat que no es van complir i que van permetre Omar González irrompre a la Casa Blanca el passat 19 de setembre.

L’intrús, un veterà de l’Iraq, va saltar la tanca principal del recinte, va accedir amb un ganivet a la Casa Blanca i es va acostar fins les dependències de la família presidencial, que havia abandonat el lloc minuts abans, evitant mals majors, a part de l’arrest del responsable.

De l’incident se’n van derivar conseqüències polítiques, perquè dies després va dimitir la directora del Servei Secret, Julia Pierson, especialment per aquest incident i altres previs que havien acaparat gran atenció als mitjans de comunicació.

La revisió del cas del 19 de setembre, segons The New York Times, demostra una successió d’errors tècnics, d’acompliment de procediments i d’organització, entre altres, que inclouen sistemes d’alarmes i ràdios que no van funcionar, i agents que no van seguir els procediments.

Itinerari que va seguir l'intrús

Itinerari que va seguir l’intrús

 

Portes obertes per descuit

Entre els errors que destaca el diari es troba el paper que va complir un agent del Servei Secret situat al jardí nord, acompanyat per un gos d’atac i qui hauria pogut haver interromput la carrera de l’intrús.

No ho va poder fer ja que es trobava dins d’un vehicle, parlant pel seu telèfon mòbil personal, i s’havia tret de l’oïda l’auricular de la ràdio i hauria deixat un altre pocket que disposen tots els agents a la guantera del Vehicle.

Només quan va veure un altre agent córrer cap al intrús es va donar  del perill, però no va poder fer ús del seu gos policia ja que l’intrús es trobava fora de l’abast de visió del gos policia.

Al pensar que l’intrús no anava armat els agents no van disparar, fet que va permetre que aquest arribés fins al portic nord de la Casa Blanca i accedint cap a les dependències personals del president.

Precisament, per protocol les portes per on va entrar l’intrús -que no van ser forçades- s’havien deixat obertes per descuit.

Sospitós ja conegut

El pitjor de tot es que els Servei Secret ja havia investigat l’intrús, el qual havia estat detingut feia uns mesos en possessió d’un pla per assaltar la Casa Blanca.

Els policies locals van alertar una oficina local de del Servei Secret, però la Gestió no va anar més allà. Un mes després, agents Secrets van detectar el mateix subjecte rondant pels voltants de la Casa Blanca amb una destral de mà amagada sota la roba.

Van parlar amb ell, van veure que el destral no violava la llei de Washington i el van deixar anar.

Encara així, quan van descobrir detalls de l’incident anterior, van aconseguir trobar de nou al sospitós i van trobar en el seu vehicle caixes buides d’armes de foc i 4 destrals, Entre altres objectes, però en aquest cas també el van deixar marxar.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *