+0 - 0  by /0 comments

Peces saquejades a Palmira ja circulen pel mercat d’art Europeu

L’FBI alerta de les conseqüències de comprar art que ha estat robat a Síria i Iraq

“Les antiguitats de Palmira ja s’estan venent a Londres” alerta l’arqueòloga Joanne Farchakh en una entrevista a The Independent. 

Segons aquesta arqueòloga, l’Estat Islàmic abans de fer volar pels aires les restes de Palmira, va vendre les peces més valuosos, com les estàtues o les pintures murals: “Els objectes de Síria i Iraq ja són a Europa. Ja no estan a Turquia on van primer –allà és on es blanquegen les peces–. La destrucció amaga els robatoris. Primer venen tots aquests objectes i després destrueixen els temples on eren“. Segons Farchakh, amb les explosions i les execucions destrueixen l’evidència dels robatoris.

D’altra banda, en un comunicat, l’FBI alerta dels càstigs que poden rebre aquells qui comprin art robat de Síria o Iraq. “No només compren art robat sinó que també ajuden al finançament d’una organització terrorista”, assegura el comunicat.  “Tenim l’evidència que part dels béns culturals robats a Síria i Iraq s’han intentat vendre als Estats Units”, ha dit la responsable dels crims relacionats amb l’art, Bonnie Magness-Gardiner. L’anunci s’ha fet després que en una operació es recuperessin 400 objectes robats, la majoria provinents del Museu Nacional d’Iraq. El passat març també es va criticar l’actitud del govern de Turquia per la seva passivitat davant la importació il·legal d’art.

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *