+0 - 0  by /0 comments

Operació conjunta de Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional contra el blanqueig de capitals d’origen il·lícit

. La Fiscalia especial contra la Corrupció i el Crim Organitzat ha ordenat la detenció d’onze persones, la majoria de les quals són ciutadans ucranians i russos, residents a Barcelona
 
. S’han autoritzat 16 entrades i registres i s’ha acordat el bloqueig de nombroses comptes bancaris i l’embargament d’un gran número de béns immobles i immobles
. L’entramat investigat constituïa societats a Espanya, a les quals incorporaven capitals procedents d’empreses estrangeres, principalment de Xipre i les Illes Verges, per a invertir-los en l’adquisició d’immobles al nostre país, fins a detectar-se més de 10.000.000 euros
Durant el dia d’avui, per ordre de la Fiscalia contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada, s’ha ordenat la detenció d’11 persones, la majoria de les quals de nacionalitat ucraïnesa i russa, instal·lats a la ciutat de Barcelona. Simultàniament, pel Jutjats d’Instrucció 21 de Barcelona, s’han autoritzat 16 diligències d’entrades i registres, i s’han acordat el bloqueig de nombrosos comptes bancaris  i l’embargament d’una gran número de béns immobles i immobles.
Es tracta d’una investigació judicial dirigida pel magistrat del jutjat 21 de Barcelona, que té el seu origen en la investigació policial coordinada per Fiscalia contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada.
La investigació ha permès acreditar els delictes d’organització criminal, blanqueig de capitals, falsedat de documents oficials i mercantils, i contra la Hisenda Pública. Fruit d’aquesta investigació, s’ha pogut constatarr la constitució d’un entramat empresarial, utilitzant persones, en el qual s’han incorporat capitals d’origen il·lícit, procedents d’altres societat constituïdes principalment a Xipre i les Illes Verges.
El procés d’aflorament de diners il·lícit respon a les següents operacions: incorporació d’empreses o l’adquisició d’empreses ja formades que, immediatament després de la seva constitució, incorporen capital d’empreses estrangeres. Posteriorment, s’inverteixen els diners en l’adquisició de béns immobles al nostre país, detectant-se fins ara la inversió de més de 10.000.000 euros, amb aquest procediment.
Les persones que componen aquesta organització criminal investigada cometen, per tant un delicte de blanqueig de capitals, que inclouen els trets següents: l’origen dels fons no ha estat degudament justificat, l’ús d’una xarxa internacional en la qual intervenen empreses en territoris no cooperants en matèria d’intercanvi d’informació econòmica (Xipre i les Illes Verges Britàniques),  la vinculació de fons amb el crim organitzat, l’absència d’ingressos lícits que justifiquen l’increment patrimonial, l’existència d’entramats societaris complexes que persegueixen l’ocultació de la titularitat d’aquests, amb societat interposades situades en diferents jurisdiccions i operacions comercials amb l’objectiu de simular l’origen legal dels fons, com seria el cas de préstecs irreals per justificar les injeccions de diners a les empreses per a la contractació de béns.
A més de les detencions ordenades per la Fiscalia  Especial contra la Corrupció i el Crim Organitzat, el jutjat d’instrucció número 21  de Barcelona ha autoritzat 16 diligències d’entrades i registres, i s’ha acordat bloquejar nombroses comptes corrents, l’embargament d’un gran nombre de béns immobles i immobles. També s’ha acordat tancar un restaurant, a l’Avinguda de Diagonal de Barcelona, ja que la investigació hauria constatat que l’activitat d’aquest restaurant té, presumptament, com a principal finalitat l’aflorament de diners d’activitats delictives.
Han participat en aquest dispositiu efectius del Cos de Mossos d’Esquadra de l’Àrea Central de Crim Organitzat de la Comissaria General d’Investigació Criminal i de l’Àrea de Delictes Econòmics de la Comissaria General d’ Investigació Criminal i efectius de la Policia Nacional – secció de l’Europa de l’Est, Unitat Central de delinqüència Especialitzada i Violenta, Brigada Central de blanqueig de Capitals i anticorrupció de la UDEF i Grup 3 ° de la UDEF de la Brigada de la Policia Judicial de Barcelona.
+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *