+1 - 1  by /1 comment

Nova polèmica entre el Ministre Fernández Díaz i el cos de Mossos pel coure sostret a les vies

El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha revelat avui que més del 40% de robatoris de coure a Espanya, tant en infraestructures ferroviàries com de xarxa elèctrica, es produeix a Catalunya, comunitat que no gaudeix de la “estratègia de seguretat” de l’Ministeri perquè la competència és dels Mossos.

En una roda de premsa a la seu de l’Agència Efe a Barcelona, el ministre ha explicat que les dades de 2014, l’últim any amb les xifres tancades, revelen l’alt nombre de robatoris a Catalunya, una comunitat que suma el 41,8 % del total del coure sostret en xarxes ferroviàries a Espanya, el que representa 142 quilòmetres.

Així mateix i segons les dades d’Interior, aquest percentatge encara puja més, fins al 48% del conjunt d’Espanya, els robatoris de coure en infraestructures de transport d’energia elèctrica a Catalunya.

“No faig cap valoració, només dono les dades”, ha dit Fernández Díaz, que ha recordat que aquestes dades, que van “a l’alça”, es produeixen en una comunitat en què les tasques de seguretat les realitzen els Mossos d’Esquadra , mentre que a la resta d’Espanya els robatoris van a menys “fruit d’una estratègia de seguretat” que lluita contra les màfies criminals.

Els sindicats dels Mossos d’Esquadra SPC i SME han criticat que el ministre de l’Interior utilitzi la policia catalana “amb fins electoralistes”. “Que ens deixin al marge i respectin la nostra professionalitat”, demanen des SPC. “Les insinuacions de Fernández Díaz són una vergonya. Que un ministre de l’Interior tiri pedres a un cos policial és una irresponsabilitat terrible. Menys medalles a la Verge i sigui seriós “, han dit des SME.

 

 

 

 

+ 1 - 1

1 comment

  1. Jorge

    El ministro no es el malo porque resalte que este tipo de delitos tiene una mayor incidencia aquí, en Cataluña, y los mossos deberían aprovechar esos comentarios para solicitar los medios, técnicos y humanos e intentar darle la vuelta al calcetín.

    No hay que ofenderse.

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *