+0 - 0  by /0 comments

Municipis confinats els caps de setmana, comerços grans tancats i activitats suspeses

Salut anunciarà avui un enduriment de les mesures anti-Covid, que passen per un confinament perimetral que restringeix la mobilitat entre municipis els caps de setmana.

No es podrà entrar i sortir de Catalunya durant tota la setmana. Els confinaments en cap cas no afectarien els desplaçaments per anar a la feina i a l’escola, així com per tenir cura de persones dependents.

Les noves restriccions que s’aproven aquest matí en un Consell de Govern extraordinari entrarien en vigor aquest divendres, un cop es publiquin al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).

Quan entrin en vigor, ja no es podrà sortir del terme municipal. El govern n’explicarà el detall aquest dijous al migdia, després d’una reunió que ha començat a dos quarts de dotze del matí i en què s’acordaran també ajudes de suport als àmbits que es vegin més afectats per les restriccions.


Cultura i centres esportius, tancats

Aquesta mesura anirà acompanyada també de l’aturada de l’activitat cultural. Teatres, cinemes i sales de concert hauran de tornar a tancar. També ho hauran de fer els centres esportius, com els gimnasos o els entrenaments no professionals.

La mesura també afecta els centres comercials, excepte la part de supermercats, i comerços de més de 800 metres quadrats, que també hauran d’abaixar la persiana,sempre que no siguin d’alimentació i serveis essencials.

El petit comerç, doncs, podrà continuar obrint com fins ara, amb un aforament del 30%.


Activitats extraescolars aturades

S’aturen també totes les activitats extraescolars, tot i que es podrien excloure les que es fan a l’escola mantenint el grup bombolla.

Pel que fa a la docència, continuen les classes presencials a primària. A secundària, es podria optar per un model híbrid que combinés la presencialitat amb el teleestudi, una opció que afectaria l’alumnat a partir de 3r d’ESO. Les universitats continuaran fent l’activitat a distància.

Les restriccions vigents com el tancament de bars i restaurants o de centres d’estètica es mantenen. Però un dels canvis que es contempla és que els repartidors a domicili puguin treballar fins a les onze de la nit, en comptes de fins a les deu, tal com decretava fins ara el toc de queda nocturn.

Les mesures estan encaminades a evitar el col·lapse de les Unitats de Cures Intensives, que, en poques setmanes, podrien arribar a igualar el pic de la primera onada de la pandèmia.

El confinament domiciliari, que el govern s’havia plantejat fa uns dies, s’ha descartat perquè l’estat d’alarma no ho empara i per la probable negativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Des d’aquest dimecres, el govern es plantejava l’opció d’un confinament perimetral, però es debatia sobre l’abast del tancament, si per regions sanitàries, sectors o municipis.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *