+6 - 0  by /0 comments

Mossos i Guàrdia Urbana compartiran per primer cop una comissaria a Barcelona

L’espai, de 684 metres quadrats, acollirà un servei de recepció de denúncies i la Unitat de Platges de la Guàrdia Urbana. La intenció és que els agents dels dos cossos actuïn com una “policia única” de cara al ciutadà.

Ajuntament de Barcelona

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana compartiran una comissaria de recepció de denúncies per primer cop a Barcelona. Serà al barri de la Barceloneta, atenent així també una “petició històrica” del veïnatge, tal com ha recordat l’alcalde Xavier Trias.

L’existència d’una comissaria al barri de la Barceloneta és una de les reivindicacions que plantegen els veïns en les mobilitzacions que mantenen des de fa setmanes en contra del turisme de masses i la proliferació d’apartaments turístics a la zona.

L’equipament policial, que s’obrirà al maig de 2016, comptarà de forma pilot amb una finestreta doble que permetrà als ciutadans denunciar fets que afectin tant a les competències del cos de la Guàrdia Urbana com dels Mossos. Tant Trias com el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, han subratllat que la nova comissaria permet avançar en la cooperació necessària entre ambdós cossos.

Seu de la Unitat de Platges

Així mateix, aquest edifici serà on s’ubiqui la nova seu de la Unitat de Platges, que fins ara tenia les seves dependències a l’antic parc de Bombers de Drassanes.

Acord amb Ministeri de l’Interior

L’Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de l’Interior van enllestir els tràmits fa uns mesos per obrir la comissaria de la Guàrdia Urbana, compartida amb els Mossos d’Esquadra, en un edifici del barri de la Barceloneta que havia albergat dependències de la Policia Nacional.

L’edifici era de titularitat del Ministeri de l’Interior, ja que va albergar una comissaria de la Policia Nacional, i que compta amb 648 metres quadrats edificables, a més de calabossos.

La comissaria de la  Barceloneta, abans de l'inici de les obres

La comissaria de la Barceloneta, abans de l’inici de les obres

+ 6 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *