+1 - 0  by /0 comments

L’Audiència de Barcelona avala els clubs cannàbics al considerar-los beneficiosos per evitar el mercat negre

La Justícia absol dos responsables d’un local a l’apreciar les “evidents avantatges” del consum compartit de marihuana, ja que indica que no posen en perill la seva salut ni la de tercers i eviten tenir el mercat negre. La decisió judicial arriba després que l’Ajuntament de Barcelona hagi anunciat un pla que suposarà el tancament de la majoria d’associacions canàbiques.

L’Audiència de Barcelona ha absolt el president i el vocal d’un club cannàbic en una sentència que avala aquest tipus d’entitats de “consum compartit”, pels seus “evidents avantatges” per als socis, ja que no posen en perill la seva salut ni la de tercers i eviten haver d’acudir al mercat negre. En la sentència, a la qual ha tingut accés Efe, la secció cinquena de l’Audiència de Barcelona absol el president i a un vocal de l’associació cannàbica ‘María de Gràcia Club’, per a qui el fiscal demanava 6 anys de presó per un delicte contra la salut pública i un altre per associació il·lícita per vendre suposadament marihuana de manera “indiscriminada”.

Segons la resolució, la seva actuació no va ser delictiva, ja que es limitaven a facilitar un “concert o acord” per realitzar el “consum compartit o col·lectiu de forma organitzada, amb evidents avantatges per a les persones que les duen a terme, sense posar en perill la salut d’aquestes, ni de tercers aliens “. Diu la sentència que els consumidors d’haixix o marihuana “ho serien igual” tot i que no existissin aquest tipus de clubs, si bé gràcies a aquestes associacions no han d’acudir “al mercat negre o il·lícit, amb el risc que comparteixi per a la seva seguretat personal i salut per no trobar controlades les substàncies en aquest mercat “.

els consumidors d’haixix o marihuana ho serien igual tot i que no existissin aquest tipus de clubs, si bé gràcies a aquestes associacions no han d’acudir “al mercat negre o il·lícit”

Audiència Provincial

A més, en no acudir al mercat negre, es frustra el lucre i l’enriquiment dels narcotraficants i s’evita l’efecte “criminogen, no desitjat però real, de tota penalització del consum de substàncies estupefaents, reduint el risc per a la salut dels socis , per tractar-se de drogues de les anomenades toves “. Per l’Audiència de Barcelona, ​​aquests clubs eviten els excessos en el consum, en facilitar les substàncies de manera “controlada”, ia més les administracions poden efectuar controls per evitar “qualsevol desviació”, ja que el consum es centralitza en els locals.

La sentència remarca que l’actuació de l’associació ‘María de Gràcia Club’ no suposa un perill de difusió de marihuana o haixix a tercers, ja que no es dedica al tràfic de drogues, sinó que es limita a impulsar la “consumició compartida, no rellevant penalment “. Segons el tribunal, el “consum compartit” en l’àmbit d’aquest tipus d’associacions “en principi no seria delictiu” si es compleixen una sèrie de requisits, com ocorre en el cas de ‘Maria de Gràcia Club’, que no té ànim de lucre i limita la distribució de cànnabis entre els seus socis, per consumir en un àmbit privat amb finalitats terapèutiques i lúdiques.

La sala remarca que el club jutjat garanteix els requisits bàsics d’aquestes associacions: facilitar un patró de consum habitual, que el consum compartit es dugui a terme en el propi local i de forma immediata i que la quantitat de substàncies que es venguin sigui “insignificant “Un altre dels aspectes que valora el tribunal és que els socis s’han d’identificar per entrar al local i que, en ser un club de” consum compartit organitzat “, es garanteix” d’una manera més estricta “que els consumidors estiguin registrats com a socis i es controlen les ocasions en què se’ls lliuren les substàncies per al seu consum, per així “poder assegurar i controlar precisament l’hàbit de consum d’aquestes persones determinades”.

La sala resta importància al fet que la Guàrdia Urbana sorprengués a alguns socis en els voltants del local amb petites quantitats de marihuana, en considerar que podrien ser les restes que els van sobrar del consum a l’interior del local.

+ 1 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *