+0 - 0  by /0 comments

La Guàrdia Civil registra la seu de la fundació de CDC i els ajuntaments de Lloret de Mar, Figueres, Sant Celoni i Sant Cugat

L’escorcoll s’emmarca dins la segona fase de l’operació ‘Petrum’, que investiga el pagament de comissions del 3% des de la constructora Teyco al partit

La Guàrdia Civil escorcolla des de primera hora d’aquest divendres al matí la fundació de CDC, Catdem, situada al carrer Casp de Barcelona. L’escorcoll s’emmarca dins la segona fase de l’operació ‘Petrum’, que investiga el pagament de comissions del 3% des de la constructora Teyco al partit. També estan escorcollant el domicili de l’extresorer de CDC, Daniel Osácar, i els ajuntaments de Figueres, Lloret de Mar, Sant Celoni i Sant Cugat del Vallès. El cas està sota secret de sumari. No es preveuen detencions. La investigació la porta el jutjat d’instrucció número 1 d’El Vendrell i la Fiscalia Anticorrupció. Els registres es preveu que seran ràpids perquè es busca una documentació específica.

L’operació és una continuació de les investigacions obertes fa dos anys contra l’ alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, i la porta el jutjat número 1 del Vendrell. El jutge investiga tres membres de la família Sumarroca per corrupció i blanqueig i indaga suposats pagaments per valor de 850.000 euros que la constructora i promotora Teyco va fer a dues societats de l’exalcalde Daniel Masagué. La Fiscalia Anticorrupció sospita que aquests pagaments constitueixen comissions il·lícites a canvi de l’adjudicació a Teyco de diversos contractes municipals, que estan sota sospita.

L’operació d’avui a CatDem l’ha avançat Crónica Global, que explica que en els escorcolls a Teyco i la família Sumarroca s’haurien trobat caixes fortes amb documentació que avalaria que la constructora pagava comissions del 3% del preu de les obres adjudicades al partit, a través de la fundació CatDem.

La Guàrdia Civil va detenir el 23 de juliol l’exconseller delegat de la constructora Teyco Jordi Sumarroca, el seu oncle Joaquim i la seva cosina Susanna, en una operació en la qual també va estar arrestat Daniel Masagué i un assessor fiscal. La investigació forma part d’una peça separada del cas Efial, en què el jutge segueix el rastre d’uns suposats pagaments per valor de 850.000 euros que Teyco va fer a dues societats propietat de Masagué, una dedicada a la brioixeria i una altra immobiliària.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *