+0 - 2  by /1 comment

La CUP exigeix al Govern que els Mossos d’Esquadra incompleixin les ordres de l’Audiència Nacional

La formació retreu al govern que hagi enviat els Mossos a detenir grups anarquistes en compliment de les ordres de l’Audiència Nacional, fent aquesta afirmació amb plena ignorància de que els Mossos d’Esquadra en funcions de policia judicial depenen exclusivament de l’Autoritat Judicial.

“Denunciem la decisió del govern en funcions de la Generalitat de Catalunya que els Mossos d’Esquadra executin les ordres de l’Audiència Nacional espanyola.”

CUP

Artículo 6: La Policía Judicial con la composición y estructuración que en esta norma se determinan, desarrollará, bajo la dependencia funcional directa de los Jueces y Tribunales y del Ministerio Fiscal, funciones de averiguación del delito y descubrimiento y aseguramiento del delincuente, con arreglo a lo dispuesto en la Ley.

RD 769/1987 regulación policía judicial

Aquests retrets els han fet a través d’un comunicat on asseguren que durant el procés de ruptura amb l’estat espanyol els Mossos no haurien d’executar les ordres de l’alt tribunal espanyol. En aquest sentit, ha fet una crida a desobeir, extrem que el Director General de la Policia ja va deixar clar que no passaria mai ni en cap escenari polític possible.

“Qualsevol procés de ruptura amb l’estat espanyol considerem que ha d’incloure la desobediència a tribunals espanyols repressors i hereus del TOP franquista.”

CUP

Per la CUP, el “cas Pandora” es tracta d’una nova operació policial amb una “clara intencionalitat política de reprimir un moviment contestatari i d’oposició a la situació política, econòmica i social actuals”.

La CUP ha fet altre cop una crida a “una transformació d’arrel i a la democratització absoluta del cos dels Mossos d’Esquadra”, en la via d'”eradicar pràctiques policials que vulneren els drets fonamentals de les persones”. I en el marc de “la construcció de la República catalana”, demana posar fi als “actes de repressió contra els moviments populars”:

“És fonamental aturar qualsevol atac repressiu contra els moviments polítics i socials populars per garantir la construcció d’un veritable marc democràtic nou.”

CUP

Finalment, ha rebutjat les operacions ordenades per l’Audiència Nacional espanyola en contra dels moviments populars del país i ha ofert el seu suport a les persones i col·lectius que “estan patint la repressió política”.

L’exdiputat de la CUP David Fernàndez ja ha criticat aquesta operació a “El matí de Catalunya Ràdio” i ha admès que els casos de corrupció afectaran aquestes converses. Fernàndez ha deixat clar que no es creu Artur Mas quan defensa que el seu partit no es va finançar il·legalment.

 

1 comment

  1. Marc

    Vergonyosa la actitut de la CUP… Fins que la Policia de Catalunya no tingui la suficient seguretat jurídica com per desobeir, que deixin de posar en perill el treball del Cos, i els deixin treballar.

    A més, aquests anarquistes estan investigats des de fa temps, i hi ha proves evidents de les seves accions.

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *