+2 - 0  by /0 comments

Jorge Fernández: “La llei no prohibeix ni sanciona el fet de gravar policies”

Entrevista publicada a El País, edició Catalunya

El ministre de l’Interior, Jorge Fernández (PP), rebutja un dels aspectes que més polèmica han generat sobre la Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana i que ha merescut el nom popular de llei mordassa: que la gent pugui gravar imatges de policies mentre actuen.

Pregunta. El principal retret a la llei es refereix a l’enregistrament d’imatges de la policia…

Resposta. La llei en absolut prohibeix ni sanciona l’enregistrament d’imatges a efectes informatius ni l’enregistrament d’imatges per tants i tants ciutadans amb els seus telèfons mòbils, que en molts casos han donat lloc al fet que s’esclarissin determinats delictes o que es poguessin sancionar actuacions per part dels funcionaris. Com pot prohibir això? El que es prohibeix, amb sanció administrativa, és difondre aquelles imatges de manera que es posi en perill la integritat del policia i la seva família. Ja en el passat es van difondre imatges de policies amb la seva adreça postal… Això pel que ha merescut l’àlies de llei mordassa va ser una petició unànime de tots els sindicats policials, que han fet un comunicat afirmant que aquell precepte s’ha utilitzat de manera injusta.

P. Llavors, un policia que per exemple estigui en una manifestació no podrà dir a algú que pari de gravar?

R. Això ho podia fer ja abans. Si un policia impedeix gravar i un ciutadà el denuncia, decidirà un jutge, perquè la llei no prohibeix gravar.

P. Això ja li ha passat a molts fotògrafs.

R. Hi ha hagut problemes, i en això ha estat l’Associació de la Premsa, però no podem dir que la llei diu el que no diu.

P. Però hi ha les multes.

R. Si en 23 anys no s’ha posat cap sanció de 600.000 euros, per què em pressuposa vostè ara, que hem governat, que jo seré tan bàrbar de posar-ne de 600.000 euros? No ens hem tornat bojos mentre hem governat posant aquestes multes. Em correspon a mi signar-les i no n’he posat cap.

+ 2 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *