+2 - 0  by /0 comments

Jané fa un pas al costat i Forn assumeix la Conselleria d’Interior

El president Carles Puigdemont ha anunciat un canvi de govern important per afrontar un “final de legislatura extraordinari” fins el referèndum de l’1-O. Per fer-ho “el govern ha de continuar actuant com la primera de les garanties necessàries” ha dit.

La remodelació afecta tres conselleries, totes en mans del PDeCAT. Fan un pas al costat la consellera de la Presidència i portaveu del govern, Neus Munté, el conseller d’Interior, Jordi Jané, i la d’Ensenyament, Meritxell Ruiz. Puigdemont ha ressaltat la seva feina “lleial i positiva”.

Joaquim Forn ja coneix de primera mà la gestió en l’àmbit d’Interior perquè, a nivell municipal, a l’Ajuntament de Barcelona, va ser el tinent d’alcalde de Seguretat durant el mandat de l’alcalde Xavier Trias. Forn té 53 anys i és llicenciat en Dret. Ara és regidor del PDeCAT i portaveu del grup municipal, és a dir, el número dos del partit a l’Ajuntament, per darrere de Trias. Però Forn té una llarguíssima experiència al consistori. Hi va entrar de regidor fa prop de 20 anys. Va entrar a l’oposició i el 2011, al costat de Xavier Trias, els convergents van aconseguir l’alcaldia i Forn va ser nomenat primer tinent d’alcalde. També va ser portaveu del govern municipal i el màxim responsable de la Guàrdia Urbana. Ara, amb el PDeCAT novament a l’oposició, és el portaveu del grup municipal i un dels noms que ha estat a les travesses per convertir-se en el nou candidat a alcalde. De moment, però, salta a la política nacional entrant al govern Puigdemont.

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *