+0 - 0  by /0 comments

Indignació als Mossos davant les declaracions culpant-los de la inseguretat a AVE

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha criticat aquest divendres els Mossos d’Esquadra per una suposada manca de vigilància a les instal·lacions del TGV després que aquest dijous es va interrompre la circulació a causa d’un suposat sabotatge. El ministre ha afirmat que el president d’ADIF va demanar col·laboració per carta en dues ocasions a la Generalitat i als Mossos. Segons Catalá, malgrat que el TGV té un sistema d’avís quan es produeix una incidència al seu perímetre “també fa falta que els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat col·laborin en la protecció d’aquestes infraestructures crítiques, i aquí sembla que no hi ha hagut tanta atenció com hagués estat desitjable”.

Catalá també ha apuntat a la tesi d’un sabotatge -i no d’un robatori- tot i que no ha volgut fer cap referència al mòbil dels fets. En aquest sentit ha recordat que es va produir un tall a la fibra òptica que “cal saber fer” i que es va produir en una zona sense càmeres. “No sembla que estigui associat a un robatori de material”, ha sentenciat. En tot cas ha recordat que el sabotatge es troba en una “fase inicial d’investigació” i que un cop acabi aquesta tasca previsiblement es traslladarà una denúncia davant la Fiscalia.

Indignació a Mossos d’Esquadra per les declaracions des de Madrid

Els sindicats de Mossos d’Esquadra, a través d’un comunicat, han qualificat de “lamentables” les declaracions del ministre de Justícia, Rafael Català, que ha criticat aquest divendres al matí els Mossos d’Esquadra per una suposada manca de vigilància a les instal·lacions de l’AVE. Manté que un polític “hauria de saber” que “és impossible” evitar “aquest tipus de robatoris” o “sabotatges” perquè no resulta factible fer vigilància “les 24 hores del dia de tants quilòmetres”. Per això, l’insta a fer “autocrítica” i treballar per evitar aquestes situacions en el futur i que, si s’acaben produint, la informació que es dóna als passatgers “sigui la correcta”.

 

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *