+0 - 0  by /0 comments

Gran Bretanya veu un “cavall de Troia” en l’islamisme radical

“l’islalisme radical l’hem de parar perquè allà on l’extremisme arrela les conseqüències són clares”

Theresa May, Ministre Interior Regne Unit

Via e-notícies

“Cada vegada hi ha més evidències que un nombre reduït però considerable de persones que viuen a la Gran Bretanya -gairebé tots ciutadans britànics- refusen els nostres valors britànics i occidentals, inclosa la democràcia, la funció de la llei, la igualtat entre els ciutadans, sense exclusió de gènere, ètnia, religió o sexe”, va declarar Theresa May, ministra de l’Interior britànica, en un discurs de treball dels més durs que mai s’han escoltat a Anglaterra sobre aquest tema.

La intervenció, que fins ara no havia transcendit als mitjans, es va fer el 23 de març a la Royal Institution of Charters Surveyors de Londres. El títol de l’exposició era “una nova acció col·lectiva per derrotar l’extremisme”. Alguns dels elements ja havien estat exposats al congrés del partit conservador el setembre del 2014, però no van transcendir perquè electoralment no va semblar convenient a alguns membres del govern.

May va acabar el seu parlament fent una advertiment dirigit als extremistes: “S’ha acabat el joc. Ja no tolerarem més la vostra conducta. Allà on busqueu l’expansió de l’odi us desmuntarem l’organització. Allà on trenqueu la llei, us perseguirem. Allà on vulgueu dividir-nos, ens tindreu units davant vostre. Tots junts ens enfrontarem a vosaltres”.

En la part central de la seva exposició, la ministra argumentava les raons de la seva duresa: “Constatem que és un complot a la manera del cavall de Troia. Es tracta de control de les escoles a Birmingham, d’extremisme, de corrupció, d’homofòbia i antisemitisme”. May atacava directament “els predicadors de l’odi, invitats per les altes escoles i les universitats” i deia que són els mateixos extremistes els qui “creuen que no es pot ser alhora un bon musulmà i un bon ciutadà britànic”.

Segons la ministra, l’extremisme pot prendre diverses formes. Pot ser ideològic o pot orientar-se a normes socials i culturals contràries als valors britànics. “Això és simplement inacceptable i aquest govern té clar que s’han d’abordar totes. Però és obvi que la forma d’extremisme més seriosa i estesa que hem d’afrontar ara és la de l’extremisme islamista”.

“Hem de parar-lo, perquè allà on l’extremisme arrela les conseqüències són clares. Els drets de la dona són arrasats: hi ha discriminació de base sexual, no hi ha accés igual als llocs de treball, a la llei, a la mateixa societat. La comunitat queda segrestada. La intolerància i el fanatisme s’hi normalitzen”, advertia Theresa May.

Però la ministra veu una altra raó que considera encara més important per fer front a l’extremisme. “És l’enllaç amb el terrorisme. No tots els extremismes són violents, però és obvi que en aquell que promou sentits de superioritat i d’imposició de les seves creences hi ha l’amenaça que ho vulgui per la força”.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *