+3 - 0  by /0 comments

Els policies eleven la seva protecció per l’amenaça gihadista

Via El Pais, Foto: MASSIMILIANO MINOCRI.

Els responsables de les comissaries dels Mossos d’Esquadra van recomanar dijous a tots els agents del cos que extremin la seva protecció després d’analitzar la documentació interceptada a la cèl·lula gihadista desarticulada dimecres a Catalunya i que tenia com a objectiu atemptar a Barcelona. Després de detenir els onze gihadistes, el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, va enviar una instrucció interna als superiors de totes les àrees bàsiques policials i les comissaries de districte de la policia catalana on s’informava de l’operació antiterrorista. Trapero acomiada la instrucció demanant que es comuniqui a tots els agents les peculiaritats de l’actuació perquè prenguin les mesures que estimin pertinents en el que concerneix a “la seva seguretat i la de la ciutadania”.

El màxim responsable policial no informava en la seva missiva que els detinguts tenien entre els seus documents, fotografies de la comissaria dels Mossos de la plaça Espanya de Barcelona i fins i tot de la caserna general de la policia catalana, el complex policial Egara de Sabadell. Fonts properes a aquest complex criticaven dijous que malgrat tenir coneixement que eren objectiu dels terroristes no s’havia ampliat la vigilància.

El director dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, va voler aclarir dijous al matí que no hi ha cap amenaça gihadista concreta contra persones ni col·lectius, més enllà de les “amenaces genèriques que s’han fet des de l’Estat Islàmic, que afecten les forces de seguretat de tot el món occidental”. Fonts properes a la investigació asseguren que entre les fotografies intervingudes als terroristes també hi havia una imatge de la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca. En aquesta caserna viuen desenes de famílies que tenen fins i tot un servei de guarderia.

En els escorcolls també es van localitzar diferents tipus de munició i, segons les mateixes fonts, també una granada de mà. Una de les primeres iniciatives la van prendre dijous les tres formacions sindicals dels Mossos d’Esquadra. Els sindicats han suspès la tradicional protesta que fan l’anomenat dia de les Esquadres per no exposar cap agent a una possible amenaça terrorista.

Els furgons amb els onze presumptes gihadistes detinguts dimecres van sortir a primera hora de la tarda de dijous en direcció a l’Audiència Nacional.

+ 3 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *