+2 - 1  by /0 comments

Els Mossos reforcen la seva presència als carrers de Barcelona per alarma antiterrorista

 

  • La jornada ha començat en moltes comissaries amb ‘briefings’ recomanant extremar l’autoprotecció
  • Espadaler demana “prudència i serenitat” i recorda que el nivell d’alerta no s’ha incrementat des dels atemptats de París

Mayka Navarro @maykanavarro – El Periódico

Els que aquest dimecres han transitat pels principals carrers de Barcelona han descobert més presència policial als punts de més concentració de persones. Els Mossos d’Esquadra, la majoria de la Brimo (antiavalots) i Arro (Àrea de Recursos Operatius) empunyant el subfusell reglamentari i en actitud d’alerta. Altres efectius, parelles de la brigada d’informació de paisà, no es veien però també hi eren. Així com la resta de policies de totes les comissaries de Barcelona i la Guàrdia Urbana, que durant tota aquesta Setmana Santa tenen instruccions d’incrementar les mesures d’autoprotecció i estar “més atents que mai”. ¿S’ha incrementat el nivell d’alerta terrorista a Catalunya i Espanya? La resposta és no. El nivell d’alerta segueix sent el mateix, 4 sobre 5, que es va posar després dels atemptats de París del gener. Des d’aleshores, totes les policies han incrementat la seva presència als carrers i s’ha reforçat la seguretat als punts considerables “més sensibles” de ser objecte d’un possible atemptat terrorista. Però aquests dies, amb la Setmana Santa i l’afluència de turistes en ciutats com Barcelona, s’ha decidit reforçar els dispositius de seguretat i incrementar la presència als carrers.

 

 

El mateix conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha explicat aquest migdia que la direcció dels Mossos d’Esquadra havia intensificat la presència uniformada en punts molt sensibles de les principals ciutats catalanes, davant l’afluència i la gran mobilitat previstes per Setmana Santa.

Aquest increment policial ha anat acompanyat de l’intercanvi massiu de missatges en grups de WhatsApp i Faceboock sobre els riscos d’un atemptat a Barcelona i Madrid. Uns missatges que s’han convertit en virals des de dimarts i que estan provocant moltes trucades de ciutadans als números d’informació policial, i fins i tot preguntes de transeünts als policies uniformats que són als carrers.

La situació que s’està vivint a Barcelona és molt similar a la de Madrid en aquests moments. Allà, la Direcció General de la Policia ha mobilitzat recursos de la UIP (Unitat d’Intervenció Policial) en els punts més sensibles de la capital. Però el Ministeri de l’Interior no es planteja en aquests moments apujar el nivell d’alerta per terrorisme. “L’amenaça és real i la resposta, en aquests moments, és l’adequada. La gent ha de disfrutar de les seves vacances de Setmana Santa”, han indicat fonts del departament que dirigeix Jorge Fernández Díaz.

+ 2 - 1

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *