+0 - 0  by /0 comments

Els agents de Vigo, destrossats per la reacció del lladre: “fos qui fos se l’hauria carregat igualment”

El secretari d’Estat de Seguretat, Francisco Martínez, va concedir a Vanessa Lage la Medalla d’Or al Mèrit Policial a títol pòstum – Les seves restes mortals seran enterrades avui a Parga, Lugo

Poques o cap alternativa tenir  Vanessa Maria Lage i el seu company, el sotsinspector Vicente José Allo, per reduir l’atracador que va acabar amb la vida de la primera i va deixar ferit greument al segon divendres passat. Segons van relatar ahir diversos agents, la reacció del lladre va ser “il·lògica i desproporcionada”. “Fos qui fos  anava a matar. No va voler negociar, en quan va sortir, va disparar. A boca de canó. Anava centrat i o li sortia bé o li donava tot igual”, va lamentar visiblement dolgut després d’abandonar la capella ardent, instal·lada a la Comissaria de la Policia Nacional de López Mora.

“Fos qui fos  anava a matar. No va voler negociar, en quan va sortir, va disparar. A boca de canó. Anava centrat i o li sortia bé o li donava tot igual”

policies companys in declaracions

La impotència i la sensació de ser incapaços d’explicar la reacció de atracador preocupava ahir a molts dels seus companys que, absolutament destrossats, van acudir a acomiadar Vanessa Lage. “Els agents no creien el que estava passant i els va costar disparar. L’home sembla que no li tenia cap apreci a la seva vida ni a la dels altres. És una situació il·lògica totalment. No donava temps a reaccionar”, admetia Agustín Vigo, qui havia participat amb Vanessa en un curs sobre servei a menors estrangers dilluns passat. “L’atracador va sortir, els va veure i es va posar a disparar. Li va donar per ells però li poder haver donat per altres persones”, relata un altre agent.

A primera Hora del matí es va obrir la capella ardent, a la qual va acudir el secretari d’Estat de Seguretat, Francisco Martínez, qui va condecorar a Vanessa Lage amb la Medalla d’Or al Mèrit Policial a títol pòstum. El responsable governamental va manifestar “Que És Un Moment molt trist i punyent” i va traslladar “el reconeixement, admiració i la gratitud” del Govern i dels moltíssims Ciutadans que -va destacar- han llançat milions de missatges de solidaritat a traves de les Xarxes Socials.

Una multitud de familiars, amics, companys i autoritats policials, polítiques i representants de la Fiscalia o la Judicatura van participar en l’acte. Entre ells hi va ser el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, que va destacar que l’agent “estar a l’altura de les Circumstàncies, va complir el seu deure i protegir els drets dels Ciutadans a canvi de lliurar la vida per preservar la de l’ostatge”. L’alcalde, Abel Caballero, també va resslatar la seva valentia i que “Va morir Defensant a la ciutat, que aquesta està commocionada i que vol enviar la seva abraçada i els els seus condols a la família. Va ser assassinada complint el seu deure i defensant als viguesos”, va dir.

Fent la Guàrdia d’Honor estava el company de patrulla habitual de la morta, que no era el sotsinspector que aquesta vegada era amb ella a la intervenció i que va resultar ferit de gravetat. “Està destrossat”, relat el portaveu de la UFP.

“Gràcies per cuidar-me”

Des de primera hora no van parar d’arribar corones de flors a la capella ardent. Moltes d’elles procedents d’altres punts d’Espanya i fins i tot de cossos policials estrangers. Una multitud de ciutadans anònims van voler retre-li homenatge, com una petita nena que es va acostar a la porta de la Comissaria i va dipositar dues flors blanques amb una nota: “Gràcies per cuidar-me”. Emocionats i amb Llàgrimes van estar durant el dia a la vetlla, uniformats i amics, amb abraçades molt sentides als Familiars de Vanessa Lage i també a la seva parella, l’agent Roberto Moral.

El Sindicat Unificat de la Policia, la Confederació Espanyola, la Unió Federal i el Sindicat Professional convocar per demà una concentració davant la Prefectura Superior de la Policia a Madrid paràgraf per demostrar el seu sentiment de “pena, dolor i suport” als companys de Vigo.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *