+2 - 0  by /0 comments

El SAMU de París va fer un simulacre d’atac múltiple amb explosius i armes automàtiques el mateix divendres al matí

Els vuit serveis d’urgència mèdica (Samu) de la regió de París van dur a terme el divendres negre un exercici amb un guió d’atac terrorista amb múltiples escenaris que es produiria a la ciutat poques hores després, han confirmat fonts sanitàries de la ciutat.

L’anomenat pla Blanc, basat en un dispositiu total dels serveis d’urgències mèdiques, incloïa la mobilització de tot el personal i el desplegament sobre el terreny de fins a trenta equips per atendre immediatament ferits de bala o explosió. La hipòtesi de l’exercici era la d’“un grup armat que cometia atemptats en diversos llocs de París”, diu Thomas Loeb, vicedirector del Samu 92, un dels vuit implicats.

“La casualitat va fer que aquell matí s’organitzés un exercici sobre atemptats amb múltiples escenaris, així que estàvem preparats”, ha explicat Patrick Pelloux, el metge d’urgències i també dibuixant que va formar part de la redacció de Charlie Hebdo.

Aquest simulacres s’inspiren en els que fan anualment la Policia i els Bombers de Nova York per preparar-se per un atac terrorista amb comandos.

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *