+0 - 0  by /1 comment

El director dels Mossos demana mantenir la policia al marge del 27-S

El director dels Mossos d’EsquadraAlbert Batlle, ha reclamat que es mantingui el cos de Mossos d’Esquadra al marge del debat polític de cara a les eleccions del 27 de setembre i ha afirmat: “Ni el fomentarem ni deixarem que es fomenti”.

Batlle ha ressaltat que els Mossos són “un cos policial professional que es deu a la llei i aquesta és la missió que li correspondrà”. “Estem centrats en la missió que tenim encomanada, que és la seguretat de els ciutadans de Catalunya”, ha argumentat.

Al preguntar-li si els Mossos han d’estar al costat de la Generalitat, s’ha limitat a dir: “Cada cosa al seu moment. Evidentment els Mossos són la Policia de la Generalitat”.

En cas que es plantegi una independència unilateral després del 27-S, ha dit: “No avancem esdeveniments, en tot cas és una valoració de caràcter molt més global que només el referent a la policia. Si aquest tema hipotèticament es planteja, haurà de ser analitzat en el moment concret”.

Seguretat Nacional

Al preguntar-li sobre si el preocupa que el Govern central pugui agafar el control dels Mossos s’acord amb l’aplicació de la futura llei de seguretat nacional, recentment aprovada en comissió al Congrés dels Diputats, ha afirmat que és clar que el preocupa i creu “que no es produirà en cap cas”.

Sobre les conseqüències que el Govern central apliqués l’article 155 de la Constitució i suspengués l’autonomia catalana, només ha afirmat: “A l’últim que li correspon opinar sobre això és al director de la policia. Seria una animalada que el director general intervingui en aquest tema”.

Ha assegurat que cap comandament de Mossos li ha traslladat dubtes o queixes: “Cap, són professionals, saben perfectament que hi ha una estructura de comandament i jeràrquica que funciona impecablement i que la seguretat del país està en mans de persones responsables”.

Sobre si li agradaria continuar com a director de Mossos després de les eleccions, ha assegurat que se sent “molt confortable” al comandament polític de la policia catalana.

1 comment

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *