+2 - 1  by /0 comments

Creu Roja perd la licitació pel servei de salvament a Barcelona i posa en perill 71 llocs de treball

FOTO: Marc Serarols / Un socorrista de patrulla a Barcelona.

Després de 39 de servei de la Creu Roja, la creu vermella deixarà d’onejar a les platges de Barcelona al resoldre’s la licitació per als propers dos anys a favor de l’empresa Proactiva Serveis.

L’empresa guanyadora és la patrona de la ONG Proactiva Open Arms, especialment coneguda des del seu desembarcament a l’illa grega de Lesbos en tasques humanitàries. L’empresa de Badalona, havia guanyat fins ara els concursos de Badalona, Sitges i altres poblacions més petites del litoral barceloní.

El canvi de contractació s’hauria fet sense una clàusula de subrogació del personal, fet que posa en perill fins a 71 llocs de treball entre socorristes i coordinadors de serveis, el quals ahir es van manifestar a la plaça Sant Jaume.

Creu Roja, que ha perdut la licitació al fer una oferta més cara, afirma en un comunicat que “per mantenir aquests estàndards de qualitat, la Creu Roja a Barcelona ha hagut d’afegir fons propis addicionals a la partida que l’Ajuntament de Barcelona destinava al servei durant els darrers 4  anys. Els costos salarials que la Creu Roja assumia per aquest servei eren coneguts per la resta d’empreses privades de salvament aquàtic amb ànim de lucre que s’han presentat en la licitació i per l’administració pública.”

Des de la Creu Roja s’assegura que van presentar-se “concurs de licitació del servei de platges de Barcelona pel cost real al qual presta aquest servei, amb què pot garantir un servei de qualitat a la ciutadania i mantenir les condicions laborals dels socorristes”, donant a entendre que el seu competidor ho hauria fet sota preu de cost real.

Finalment des de l’entitat es respecta la decisió però es demana s’atengui als que fins ara han estat els seus treballadors i treballadores, i pels quals en demana la subrogació a la nova empresa.

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *