+1 - 0  by /0 comments

Calella, Canet de Mar i Sant Pol signen acord col·laboració entre les seves policies locals

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha presidit avui l’acte de signatura del conveni de col·laboració en matèria de seguretat pública entre els ajuntaments de Calella, Sant Pol de Mar i Canet de Mar per a la prestació del servei de policia local, que sumen entre ells 92 agents de policia local.

En un acte solemne a l’Ajuntament de Calella, i acompanyat pels alcaldes que formen part d’aquest acord, el conseller d’Interior ha agraït “el coratge” dels consistoris per tirar endavant aquesta col·laboració entre cossos policials. En aquest sentit, Espadaler ha afirmat que “el que avui s’ha signat ha estat meditat i pensat, i representa un guany per a totes les parts”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, l’alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido, i l’alcalde de Canet de Mar, Jesús Marín, han coincidit en què aquest conveni és molt positiu pels tres municipis.

16591308685_0886b283ec_bL’objectiu d’aquesta associació és la cooperació entre les tres policies locals per millorar l’eficàcia i la prestació de serveis, possibilitar l’estalvi econòmic i donar seguretat jurídica a les actuacions dels efectius de qualsevol dels tres cossos policials en qualsevol dels tres termes municipals. Així l’acord preveu per exemple la col·laboració per a la resolució de conflictes comuns, en matèria de mobilitat a la carretera de Nacional II, optimització de recursos i compres conjuntes, entre d’altres.

L’alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido, va declarar que: “en ser el municipi més petit, poder tenir un conveni d’aquest tipus els enriqueix molt”. L’alcalde de Canet de Mar, Jesús Marín, va expressar que: “la policia local fa un servei públic i que aquest acord de col·laboració farà que es pugui actuar de manera més eficient per a la ciutadania“.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va manifestar que: “després de dos anys de treball conjunt aquest acord de col·laboració ens permetrà compartir problemàtiques i sumar per gestionar-les conjuntament. Candini va afegir que: “la feina ben feta no té fronteres, es tracta de sumar per fer més eficaços els recursos públics i aquest acord de col·laboració és una oportunitat per les tres viles”.

La vigència d’aquest conveni és d’un d’any a partir de la data de la seva signatura, tot i que aquest es podrà prorrogar tàcitament per igual període de temps.

La Generalitat de Catalunya mitjançant la resolució del conseller d’Interior, competent en matèria d’ordenació i coordinació de les policies locals, ha autoritzat la realització de l’acord de col·laboració entre tots tres municipis.

La competència en aquesta matèria està recollida en el marc de la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat, on la disposició cinquena permet que dos o més municipis limítrofs i que pertanyen a una mateixa Comunitat autònoma, puguin associar-se per exercir les funcions de policia si no disposen separadament de recursos suficients per la prestació d’aquest servei de policia local. En aquest sentit, segons la disposició, l’acord per la prestació de serveis dels cossos de policia local ha de respectar les condicions i comptar amb l’autorització del Ministeri d’Interior o bé, amb l’autorització de la comunitat autònoma corresponent, segons els respectius Estatuts d’Autonomia. A Catalunya, el Departament d’Interior és el responsable de regular aquest procediment.

Així mateix, a Catalunya hi ha set municipis que ja es beneficien d’aquest tipus d’acord de col·laboració des de l’any 2012, són: Santa Maria de Palau Tordera i Sant Esteve de Palau Tordera, Sant Fruitós del Bages, Sallent i Santpedor, i Montmeló i Martorelles.

A l’acte també hi han assistit el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Fernando Brea, i la directora general d’Administració de Seguretat del departament d’Interior, Maite Casado, entre d’altres autoritats.

+ 1 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *