+0 - 1  by /4 comments

Almenys 25 membres de la Policia Local de Palma, implicats en una trama de corrupció

Segons ha confirmat la regidora de Seguretat Ciutadana de la capital balear, Angélica Pastor, ja hi ha hagut nou detencions i se n’esperen més en els pròxims dies

Segons publica avui el diari “Ara” en una informació de R. Gallego, la regidora de seguretat ciutadana de l’Ajuntament de Palma, Angélica Pastor, ha comparegut aquest diumenge en roda de premsa per confirmar la detenció de nou agents en el marc de l’operació contra una trama de corrupció que afecta la Policia Local de Palma. A més, ha afirmat que entre 25 i 30 policies municipals estan implicats en el cas, per la qual cosa el cos precisarà una reestructuració. Els nou arrestats, presumptament implicats en extorsions i diferents negocis de la ciutat, passaran entre a disposició judicial

En el marc d’aquest cas s’investiguen policies locals que durant anys van fer tasques de guardes de seguretat privada en locals nocturns i conflictius de la Platja de Palma i d’altres indrets gràcies a una trama organitzada per un d’ells, segons figura en el sumari del cas de la macrocausa que investiga el Jutjat d’Instrucció 12 de Palma.

A més, l’aixecament parcial del secret de sumari que pesa sobre la causa ha revelat declaracions de dones que exercien la prostitució en alguns d’aquests locals i que asseguren que, a més de policies, els establiments eren freqüentats per polítics.

Entre els detinguts hi ha l’ excap de Protecció d’Autoritats, Rafel Estarellas, l’excoordinador de la Patrulla Verda, Biel Torres, i tres agents més d’aquest departament. Tots dos estaven imputats per la mateixa trama, en què també hi ha implicats polítics i funcionaris.

+ 0 - 1

4 comments

 1. Marc

  Sempre he dit que les PPLL tenen 2 problemes estructurals bàsics:

  – FALTA DE COMPETÈNCIES. La gent veu els cossos municipals com simples agutzils dedicats a regular el trànsit i a sancionar vehicles mal aparcats. Necessiten més atribucions, necessiten investigar i tenir unitats especialitzades, i així allibrerar de feina els Mossos i altres cossos policials.

  – FALTA DE CONTROL INTERN. La majoria dels cossos municipals són massa petits com per tenir unitats d’afers interns, i aquest paper el desenvolupa el cap del cos, persona que està condicionada a mantenir el seu contracte amb l’Ajuntament de torn. O sigui, que ni té temps ni ganes d’investigar problemes interns. I dels regidors i alcaldes ja ni en parlem, que ja sabem quin peu calcen molts d’ells…

 2. Enric BAHILLO

  es una vergüenza que por unos pocos chorizos impresentables, seamos todo el colectivo mal visto por la poblacion, deberia de ser una expulsion inmediata del cuerpo.

 3. Enric BAHILLO

  que algú es passi per la Cerdanya podria se que es portes alguna sorpresa. . . . . . . ..

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *