+0 - 0  by /0 comments

Abatuts els jihadistes que han reivindicat l’atac a ‘Charlie Hebdo’

Doble assalt contra els jihadistes que retenien ostatges a França. La policia ha mort els dos presumptes autors de l’atemptat a la redacció de la revista ‘Charlie Hebdo’, que s’havien fet forts en un polígon industrial de Dammartin-en-Goele, al nord de París.  Simultàniament, la policia ha mort un dels segrestadors que mantenia retinguts sis ostatges en un supermercat ‘kosher’ a l’est de París. En l’operació han mort tres ostatges i han estat ferits 4 policies. Durant el segrest,  els autors s’havien posat en contacte amb els mitjans de comunicació per reivindicar les seves accions en nom d’Al-Qaida i l’Estat Islàmic. La policia busca una dona, còmplice del segrestador del supermercat.

Agents corrent cap a la fàbrica on es trobaven amagats els terroristes.

Agents corrent cap a la fàbrica on es trobaven amagats els terroristes.

La policia mata els sospitosos de l’atac a ‘Charlie Hebdo’

Després de gairebé deu hores de setge, la policia ha assaltat la impremta on s’havien atrinxerat Chérif i Said Kouachi –sospitosos dels 12 assassinats a la revista satírica– en una zona industrial de la localitat de Dammartin-en-Goele, al nord de París, on retenien almenys un ostatge.

La unitat especial d’intervenció de la Gendarmeria (GIGN) ha protagonitzat l’assalt, en què s’han produït diverses detonacions. L’Ajuntament havia ordenat el confinament de la població.

Al voltant de les 08.40 hores, els dos homes haurien robat un Peugeot 206 a una dona a la localitat de Montagny-Sainte-Félicité, al departament de l’Oise. La dona els hauria identificat com els germans Kouachi. Després de sentir dos trets, han arribat helicòpters i les forces de seguretat.

El president francès, François Hollande, ha interromput la tercera reunió de crisi amb els membres del seu govern davant la notícia de l’operació de la presa d’ostatges.

L’aeroport parisenc  Charles de Gaulle ha decidit concentrar els aterratges a la zona sud per no interferir amb l’operació en marxa contra els germans Kouachi.

6 ostatges en un supermercat ‘Kosher’ 

Des de primera hora de la tarda, desenes de policies s’han desplegat a la Porta de Vincennes, a l’est de París, després que el presumpte autor de l’assassinat ahir d’una policia municipal prengués com a ostatges sis persones en un supermercat. Prèviament havia protagonitzat un tiroteig amb la policia.

El supermercat ‘Hyper cacher’ figura entre els establiments que dispensen productes ‘kosher’, dirigits a la comunitat jueva. El segrestador del supermercat havia amenaçat de matar els ostatges si la policia no alliberava els germans Kouachi.

Simultàniament a la mort dels germans Kouachi, la policia ha abatut un dels segrestadors del supermercat.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *